Skip to main content
0

Een warm huis met een lampenkap van rotan

 

De donkere dagen komen er weer aan en ‘s avonds zijn we meer thuis. Niet zo gek dat we het binnen graag knusser willen. Daarom een tip om je eethoek, of het donkere hoekje naast de bank, in een handomdraai sfeervoller te maken.

 

FOTO: Huus van Truus. www.huusvantruus.wordpress.com

 

Zorg voor warmte met natuurlijke materialen

Met gebruik van natuurlijke materialen, zoals een riet, rotan en schapenvacht, creëer je warmte. Wat is er nou fijner dan ‘s avonds thuiskomen in een warm interieur terwijl de kachel nog uit staat!

Vervang je koude industriele lampenkappen voor een exemplaar van riet of rotan. Ook wel ‘hanenmandlamp’ genoemd. De lampen hebben een open bewerking en geven een sfeervol patroon op de muur als de verlichting brandt. Bovendien passen deze materialen in zowel een landelijk, Scandinavisch of minimalistisch interieur.

Sfeer met zwart en naturel

Omdat het winter wordt vinden we donkere kleuren prettig. Gebruik voor de eettafel bijvoorbeeld een mat zwarte lampenkap. En in de hoek, naast de bank een kleinere rieten lampenkap in naturel. Heb je geen dimmer op je lamp, draai er dan een warm lampje in. Dit werkt zo: hoe geler de lichtkleur, hoe lager de lichtopbrengst, hoe warmer het licht.

Rieten lampenkap naast bank

‘Kleed’ het extra aan

Voeg wat accessoires toe. Denk aan sierkussens en plaids van fluweel. Of een mooi groot vloerkleed bij de bank. Kleine aanpassingen, maar ze kunnen zo enorm veel sfeer en warmte brengen!

 

Sierkussen schapenvacht zorgen voor warmte